Gorilla

Gorilla

Latijnse naam Gorilla gorilla gorilla

Leefgebied Centraal-Afrika

Lengte 2 m

Schouderhoogte 1,40 - 1,85 m

Gewicht man 135 - 200 kg

Leeftijd 45 - 50 jaar

Voeding fruit, bladeren, schors en soms insecten

De westelijke laaglandgorilla leeft in familiegroepen bestaande uit een aantal onvolwassen mannetjes en vrouwtjes met en zonder jongen, geleid door een volwassen man, de zilverrug. Zijn altijd dikke buik dankt de gorilla aan het uitgebreide darmstelsel dat voor de vertering van het plantaardige voedsel zorgt. Er is geen vaste paartijd. De draagtijd is negen maanden. Het gorillajong drinkt tot het ongeveer twee jaar oud is bij de moeder. De gorilla wordt bedreigd doordat zijn leefgebied steeds kleiner wordt als gevolg van houtkap en mijnindustrie. Net als veel andere oerwoudbewoners wordt er op de gorilla gejaagd voor ‘bush meat’, een luxe lekkernij.

Dit dier adopteren?

Tof dat je er bent!

Het lijkt erop dat je ons bezoekt met je mobiele telefoon. Ben je in het park?

Parkmodus is geactiveerd!

Mogen we je pushnotificaties sturen? We sturen je de highlights van vandaag en je kan via de website reminders bij de activiteiten activeren.

Wil je deze website aan je startscherm toevoegen?

Ga naar je browser-instellingen om ons aan jou startscherm toe te voegen, zo kun je ons nog makkelijker vinden!

Reminder geactiveerd

Programma

Kaart

Activiteiten

FAQ

Bestel tickets

Abonnement

Ontdekken

FAQ