Het echte leven in de dierentuin

Stem op 'Het echte leven in de dierentuin'  voor de Gouden Televizier Ring! 

We zitten bij de laatste 25 programma's die kans maken op de Gouden Televizier Ring 2020! We zijn heel trots dat ‘Het echte leven in de dierentuin’ zo succesvol was en nu maakt het programma ook nog kans op de Gouden Televizier Ring. Tenminste, wij vinden dat de dieren deze Ring verdienen. Ga nu snel naar de website www.televizier.nl/ring en stem op ‘Het echte leven in de dierentuin’.  Vergeet niet in je mail te kijken en op de link te klikken om de stem ook echt te bevestigen! Je maakt dan ook nog eens kans op hele mooie prijzen. Wij hopen natuurlijk dat we met jullie hulp gaan winnen. Alvast bedankt!

Het echte leven in de dierentuin Gouden Televizier Ring
 

Stem jij net als  Michael van Gerwen en Jacob Derwig op   'Het echte leven in de dierentuin' voor de Gouden Televizier Ring?

 


Na het succes van de televisieserie 'Het echte leven in de dierentuin' vorig jaar op NPO 1,  is er nu een tweede seizoen! Op zaterdag 6 juni startte de  eerste aflevering van seizoen twee op NPO 1.

Reuzenpanda’s Wu Wen en Xing Ya en hun jong schitteren als de grote sterren van de dierentuin. Hun  verhaal, van paring tot dracht tot geboorte en kraamholtijd, is een belangrijk onderdeel van de tweede serie van 'Het echte leven in de dierentuin'.  Maar er is achter de schermen, ’s nachts en in verborgen hoekjes nog veel meer dierenleven te bewonderen.

Het vaak wonderlijke en verrassende gedrag wordt dag en nacht vastgelegd met talloze verborgen camera’s om te laten zien wat zich allemaal afspeelt in de dierentuin.  De gepassioneerde verzorgers van Ouwehands Dierenpark vertellen wekelijks in de serie wat zich achter de schermen afspeelt en werken dagelijks aan soortbehoud, natuurbescherming en wetenschappelijk onderzoek.

Wat kun je volgen? 
Sinds het einde van de vorige serie is er veel gebeurd in de dierentuin. Ook dit seizoen waren er weer veel hartverwarmende avonturen met soms een bikkelharde strijd, maar tevens opbloeiende relaties en nieuw leven.

In aflevering 1 maak je kennis met de nieuwe olifantenbul Tusker, een enorm dier, dat voor nageslacht mag zorgen. Daar moet hij wel op worden voorbereid. Dat geldt ook voor de reuzenpanda’s, die  op weg geholpen worden naar een paring en een dracht. Bij de zeepaardjes lukt de voortplanting heel goed, al blijven er uiteindelijk maar heel weinig ‘veulentjes’ over. Beer Mincho begint ook aan een nieuw leven: na een gezondheidstest krijgt hij ‘een duwtje in de rug’ waardoor hij  leert zich als een echte beer te gedragen. Dan zijn er nog de Aldabra reuzenschildpadden: zij krijgen een gloednieuw verblijf. Hoe vinden ze het daar? En hoe vinden ze elkaar daar? 

Dit en nog veel meer zie je in seizoen 2 van 'Het echte leven in de dierentuin'. Wil je het eerste seizoen terugkijken? Dat kan hier .

Het echte leven in de dierentuin - Seizoen 2

 

Seizoen 2 - aflevering 1
De nieuwe fokstier Tusker ontmoet de damesolifanten. De reuzenschildpadden hebben een nieuw verblijf, met meer hoekjes waar Mien aan Sjaak kan ontkomen. En bruine beer Mincho wordt buitengesloten van zijn schuilplaats. Hij moet leren zijn mannetje te staan tussen de andere beren en de wolven. Bekijk de aflevering hier. 

Seizoen 2 - aflevering 2
Bruine beer Mincho die niet langer kan schuilen in het binnenverblijf gaat de confrontatie aan met de wolven. IJsbeer Freedom trekt zich terug in haar kraamhol en al snel klinkt het gekrijs van de twee welpjes:nog geen 30 centimeter lang, roze, blind, doof en volkomen hulpeloos. Tenslotte vindt orang-oetan Minggu, nu 6 maanden oud, dat ze er wel aan toe is om zelfstandig te gaan klimmen, maar vindt moeder Tjintah dat ook? Bekijk de aflevering hier

Seizoen 2 - aflevering 3
Bij de mandrils bepaalt je afkomst je plek. Kinderen van een laaggeplaatst vrouwtje hebben automatisch ook een lage positie in de rangorde. Maar jong mannetje Kalle wil daar niet langer in meegaan en zoekt de confrontatie op. De jongen nevelpanters groeien op. Zo hard zelfs dat zoon Badai langzaam een gevaar vormt voor zijn zussen en moeder. Olifantenstier Tusker heeft in zijn vorige dierentuin al 14 nakomelingen verwekt. Hij blijkt dan ook precies te weten wat hij moet doen als vrouwtje Duna in haar vruchtbare periode komt. Bekijk de aflevering hier

Seizoen 2 - aflevering 4
Reuzenpandavrouwtje Wu Wen komt twee maanden eerder dan verwacht in haar vruchtbare periode. Binnen een periode van 72 uur moet mannetje Xing Ya er klaar voor zijn om met haar te paren. Zebrahengst Kutze wordt langzaam volwassen en wil de baas van de groep worden. Hij gaat het gevecht aan met de huidige leider. En giraf Zeus, die sinds het overlijden van zijn vriendinnetje Twigga alleen stond, kijgt eindelijk weer gezelschap. Bekijk de aflevering hier. 

Seizoen 2 - aflevering 5
De reuzenpanda’s hebben niet gepaard. De periode waarin dit zou moeten kunnen, is voorbij. Het lijkt dit jaar niet meer te gaan gebeuren. Maar dan heeft vrouwtje Wu Wen toch nog een laatste opleving. IJsbeermoeder Freedom heeft drie maanden met haar twee welpen in een donker en geluidsdicht kraamhol gelegen. Nu zijn de jongen groot genoeg. Freedom neemt ze mee naar buiten. Maar de kleintjes hebben nooit daglicht gezien of de wind op hun neus gevoeld. Ze durven niet mee met mama. Bekijk de aflevering hier

Seizoen 2 - aflevering 6
Reuzenpandavrouwtje Wu Wen ligt in haar kraamhol. Op een ochtend klinkt eindelijk het geluid waar zolang op werd gewacht: het gekrijs van een pandajong. Nadat olifantenman Tusker vrouwtje Duna heeft gedekt, toont hij ook veel interesse in Tembo. Dat is verrassend want Tembo is te oud om jongen te krijgen, een zogenoemde flatliner. Soms krijgen olifanten op latere leeftijd hun cyclus terug. Al snel blijkt uit hormoonmetingen dat Tuskers interesse daarmee te maken heeft. De ijsbeerwelpjes gaan voor het eerst zwemmen. Voor verzorger Dorine een kans om eindelijk te zien welk geslacht de kleintjes hebben. Berberaap Viktor is gevonden in een stadsplantsoen, met een luier en een halsband om. Hij heeft nooit contact gehad met soortgenoten. Hij moet leren zich als berberaap te gedragen. Anders zal de groep hem hardhandig laten weten dat hij niet welkom is. Bekijk de aflevering hier