Bonobo's


Ontdek het splinternieuwe bonoboverblijf en de groep mensapen die hier binnenkort te zien is! 

Het nieuwe bonoboverblijf in Ouwehands Dierenpark wordt in 2020 geopend. De planning stond eerder op 13 mei 2020 maar gezien de situatie rond het coronavirus  kan dit geen doorgang vinden. De officiële opening, die gedaan wordt door dr.  Jane Goodall, wordt verplaatst naar een later tijdstip dit jaar. De datum is afhankelijk van hoe de situatie omtrent het coronavirus zich ontwikkelt. 

Het verblijf, genaamd ‘Salonga, Rijk van de bonobo’s’, biedt ruimte aan negen bonobo’s, waarvan zes volwassen dieren en drie jongen. Hieronder een impressie van het verblijf dat 3700 m ² groot is.

Bonoboverblijf impressie Ouwehands Dierenpark Rhenen

Wil je meer zien van het verblijf?

Bekijk hier de pagina met meer foto's en informatie of ga  naar   deze pagina   en ervaar het bonoboverblijf zelf!   

De groep bonobo's - Even voorstellen

De groep die te zien zal zijn in Ouwehands Dierenpark komt uit La Vallée des Singes, een dierenpark in Frankrijk.   Vanaf 12 maart introduceren we wekelijks één van de mensapen.

   Bonobo in Ouwehands Dierenpark
Ouwehands Dierenpark bonobo - Even voorstellen   Bonobo Ouwehands Dierenpark Lingoye
Bonobo Omanga Ouwehands Dierenpark   Bonobo Ouwehands Dierenpark Lisala
Bonobo Ouwehands Dierenpark Visola

Foto's: Jeroen Stevens

Opening  bonoboverlijf Ouwehands Dierenpark
De officiële opening van het bonoboverblijf vindt plaats voor genodigden en de openingshandeling wordt verricht door niemand minder dan dr. Jane Goodall. De openingsdatum is afhankelijk van hoe de situatie omtrent het coronavirus zich ontwikkelt. 

Jane Goodall is een wereldberoemde biologe, vooral bekend om haar waardevolle onderzoeken en bevindingen over de mensaapsoort de chimpansee. Momenteel loopt er een actie waarbij kinderen van groep 6,7 en 8 van basisscholen een uitnodiging kunnen winnen voor deze speciale middag. Om kans te maken moeten zij aan de slag gaan met het door Jane Goodall opgerichtte Roots & Shoots programma.    Lees hier meer.    Het bonoboverblijf is na de opening voor iedere bezoeker toegankelijk. 

Jane Goodall

Foto: Michael Neugebauer

Jane Goodall Roots en Shoots logo

Natuurbescherming

Met de komst van de bonobo’s draagt Ouwehands Dierenpark wederom bij aan een internationaal fokprogramma voor een bedreigde diersoort (EEP). Hiermee levert het dierenpark een belangrijke bijdrage aan de instandhouding van bedreigde diersoorten. Meer informatie.