Humboldtpinguïn

Humboldt pinguïn

Latijnse naam Sphenicus humboldti

Leefgebied Zuid-Amerika

Lengte 65 - 70 cm

Gewicht 4 - 6 kg

Broedduur 32 - 41 dagen

Aantal eieren 2 per legsel

Leeftijd maximaal 30 jaar

Voedsel ansjovis en sardines

In tegenstelling tot de andere pinguïnsoorten leeft de Humboldt pinguïn niet aan de Zuidpool maar langs de kust van Peru in Zuid-Amerika. Hij profiteert daar van de koude golfstroom, waar zijn lievelingsvoedsel, de ansjovis en de sardine, naar hartelust floreert. Eens in de zoveel tijd treedt er opwarming van het water op, doordat een stroom warm zeewater zich als gevolg van El Niño van de evenaar naar het zuiden beweegt. Voor de Humboldt pinguïn is het effect hiervan desastreus: ansjovis en sardines gedijen veel minder goed in warm zeewater en hun aantallen nemen snel af. Zo elegant als de pinguïn zich in het water voortbeweegt, zo stuntelig doet hij dat op het land. Toch belet die onhandigheid hem niet tegen steile hellingen op te klauteren op zoek naar een goede plaats om te nestelen. De pinguïn legt meestal één ei. Het kuiken heeft bij geboorte een donskleed, dat na ongeveer vier maanden plaats heeft gemaakt voor een echt verenpak.

Dit dier adopteren?

Reuzenpanda's bezoeken?

Om ervoor te zorgen dat je dagje uit in Ouwehands Dierenpark een geweldige beleving wordt, koop je eenvoudig en snel online tickets via de ticketshop. Met deze online tickets sta je niet in de wachtrij bij de kassa, heb je toegang tot het hele dierenpark en kun je tevens de panda’s bewonderen. Natuurlijk is het ook mogelijk om tickets aan de kassa te kopen. Graag tot snel in Ouwehands Dierenpark!

Begrepen, toon deze melding niet meer