Kleinepanda

Kleine panda

Latijnse naam Ailurus fulgens fulgens

Leefgebied Azië

Lengte 35 - 40 cm

Gewicht 3 - 4 kg

Draagtijd 130 dagen

Aantal jongen meestal 1 of 2

Leeftijd ongeveer 13 jaar

Voedsel liefst bamboescheuten, ook wel andere planten en kleine dieren

De behaarde voetzolen van de rode of kleine panda verminderen het risico, dat hij op vochtige, gladde takken uitglijdt. Daarnaast voorkomen ze warmteverlies. In het leefgebied van de rode panda (bergbossen in China) kan de temperatuur behoorlijk dalen en is sneeuw geen uitzondering, dus heeft dit dier zeker bescherming tegen de kou nodig. Aan de andere kant kan de panda slecht tegen warmte, vandaar dat hij vooral 's nachts actief is en overdag op een schaduwrijk plekje rust. Zijn voorkeurshouding is opgerold met zijn staart als hoofdkussen of als gezichtsbedekking. Het liefst eet de rode panda bamboe, maar ook ander plantaardig en zelfs dierlijk voedsel staat op het pandamenu. Het voortbestaan van dit prachtig gekleurde dier wordt bedreigd door ontbossing van zijn leefgebied als gevolg van grote bevolkingstoename.

Dit dier adopteren?

Koop online tickets met korting!

Koop eenvoudig en snel online tickets met € 1,00 korting via de ticketshop. Met online tickets sta je niet in de wachtrij bij de kassa en kun je direct doorlopen naar de ‘ticketcontrole’ . Tickets printen is niet nodig, deze kunnen gewoon via smartphone of tablet worden gescand. Met online tickets heb je toegang tot het hele dierenpark en kun je tevens de reuzenpanda’s bewonderen. Natuurlijk is het ook mogelijk om tickets aan de kassa te kopen. Graag tot snel in Ouwehands Dierenpark!

Begrepen, toon deze melding niet meer