Kleinklauwotter

Kleinklauwotter

Latijnse naam Aonyx cinereus

Leefgebied Aziƫ

Lengte 55 cm

Staartlengte 30 cm

Gewicht 3 kg

Draagtijd 2 maanden

Aantal jongen 1 - 7 per worp

Voedsel kleine waterdieren zoals weekdieren en slakken

De otter is een meesterzwemmer. En dat zonder echt nat te worden, want zijn vacht houdt al het water buiten. Zo blijft de otter warm. Een mannetje en een vrouwtje vormen een paar voor het leven. Tweemaal per jaar kunnen er jonge otters geboren worden. Hun ogen zijn bij de geboorte dicht en gaan na 40 dagen open. Als ze negen weken oud zijn, gaan ze voor het eerst zwemmen. Na 11 weken beginnen ze vast voedsel te eten in de vorm van vis, schelpdieren, kikkers, krabben en slakken.

Het lijkt erop dat je ons bezoekt met je mobiele telefoon. Ben je in het park?

Parkmodus is geactiveerd!

Mogen we je pushnotificaties sturen? We sturen je de highlights van vandaag en je kan via de website reminders bij de activiteiten activeren.

Reminder geactiveerd

Programma

Kaart

Activiteiten

FAQ

Bestel tickets

Abonnement

Ontdekken

FAQ