Maleisebeer

Maleise beer

Latijnse naam Helarctos malayanus

Leefgebied Zuidoost-Azië

Lengte 100 - 150 cm

Schouderhoogte tot 70 cm

Gewicht 30 - 80 kg

Draagtijd Gemiddeld 100 dagen

Aantal jongen 1 of 2 per worp

Leeftijd ongeveer 20 jaar

Voedsel kleine zoogdieren, vogels, insecten, vruchten, palmharten en honing

De Maleise beer is de kleinste onder de beren. Zijn sterke klauwen komen van pas bij het breken van boombasten en harde grond op zoek naar insecten, en andere kleine dieren. Met zijn extreem lange tong likt hij gemakkelijk de honing uit nesten van bijen. De Maleise beer leeft in de tropische regenwouden van Zuidoost-Azië. De draagtijd is ongeveer 100 dagen en meestal worden één of twee jonge beren geboren. De Maleise beer wordt bedreigd door vernietiging van zijn leefgebied en stroperij voor zijn gal en poten. De soort staat op de IUCN Rode Lijst genoteerd als ‘kwetsbaar’.

Koop online tickets met korting!

Koop eenvoudig en snel online tickets met € 1,00 korting via de ticketshop. Met online tickets sta je niet in de wachtrij bij de kassa en kun je direct doorlopen naar de ‘ticketcontrole’ . Tickets printen is niet nodig, deze kunnen gewoon via smartphone of tablet worden gescand. Met online tickets heb je toegang tot het hele dierenpark en kun je tevens de reuzenpanda’s bewonderen. Natuurlijk is het ook mogelijk om tickets aan de kassa te kopen. Graag tot snel in Ouwehands Dierenpark!

Begrepen, toon deze melding niet meer