Mandril

Mandril

Latijnse naam Mandrillus sphinx

Leefgebied Afrika

Schouderhoogte 80 cm

Staartlengte 5 – 10 cm

Gewicht 11 – 33 kg

Draagtijd 180 dagen

Aantal jongen 1 per worp

Leeftijd maximaal 46 jaar

Voedsel vruchten, zaden, insecten, amfibieën, reptielen en kleine dieren

Qua uiterlijk mag de mandril er beslist zijn. Zijn rode neus, blauw gerimpelde wangen, geelwitte bakkebaarden en vuurrood ziteelt maken hem tot een van de mooiste apen van de vochtige regenwouden van West-Afrika. Hij leeft in groepen en is meestal op de grond te vinden. Er heerst een duidelijke rangorde in de groep, de volwassen man is de baas, zijn kleuren zijn het felst. Afhankelijk van zijn gemoedstoestand worden die feller en minder fel. Alleen daardoor al maakt hij duidelijk, wie de baas is, en zijn echte gevechten bijna nooit nodig. Het voedsel bestaat uit vruchten, zaden, insecten en andere kleine dieren. De draagtijd is ongeveer 180 dagen en meestal wordt er één jong geboren.

Dit dier adopteren?

Het lijkt erop dat je ons bezoekt met je mobiele telefoon. Ben je in het park?

Parkmodus is geactiveerd!

Mogen we je pushnotificaties sturen? We sturen je de highlights van vandaag en je kan via de website reminders bij de activiteiten activeren.

Reminder geactiveerd

Programma

Kaart

Activiteiten

FAQ

Bestel tickets

Abonnement

Ontdekken

FAQ