Mandril

Mandril

Latijnse naam Mandrillus sphinx

Leefgebied Afrika

Schouderhoogte 80 cm

Staartlengte 5 – 10 cm

Gewicht 11 – 33 kg

Draagtijd 180 dagen

Aantal jongen 1 per worp

Leeftijd maximaal 46 jaar

Voedsel vruchten, zaden, insecten, amfibieën, reptielen en kleine dieren

Qua uiterlijk mag de mandril er beslist zijn. Zijn rode neus, blauw gerimpelde wangen, geelwitte bakkebaarden en vuurrood ziteelt maken hem tot een van de mooiste apen van de vochtige regenwouden van West-Afrika. Hij leeft in groepen en is meestal op de grond te vinden. Er heerst een duidelijke rangorde in de groep, de volwassen man is de baas, zijn kleuren zijn het felst. Afhankelijk van zijn gemoedstoestand worden die feller en minder fel. Alleen daardoor al maakt hij duidelijk, wie de baas is, en zijn echte gevechten bijna nooit nodig. Het voedsel bestaat uit vruchten, zaden, insecten en andere kleine dieren. De draagtijd is ongeveer 180 dagen en meestal wordt er één jong geboren.

Dit dier adopteren?

Reuzenpanda's bezoeken?

Om ervoor te zorgen dat je dagje uit in Ouwehands Dierenpark een geweldige beleving wordt, koop je eenvoudig en snel online tickets via de ticketshop. Met deze online tickets sta je niet in de wachtrij bij de kassa, heb je toegang tot het hele dierenpark en kun je tevens de panda’s bewonderen. Natuurlijk is het ook mogelijk om tickets aan de kassa te kopen. Graag tot snel in Ouwehands Dierenpark!

Begrepen, toon deze melding niet meer