Nevelpanter

Nevelpanter

Latijnse naam Neofelis nebulosa

Leefgebied Zuidoost-Azië

Kop-romplengte 70 – 105 cm

Staartlengte 61 – 85 cm

Gewicht 11 – 23 kg

Draagtijd Gemiddeld 86 – 93 dagen

Aantal jongen 1 – 5 per nest, meestal 2 -3

Leeftijd Maximaal 17 jaar

Voedsel Middelgrote zoogdieren

Sociale structuur Solitair

De nevelpanter is een behendige middelgrote kat die zijn prooien (herten, primaten, vogels, eekhoorn, schubdieren) vooral ’s nachts vangt. Hij komt voor in het tropisch regenwoud ten zouden van de Himalaya, maar is ook wel in droge gebieden gesignaleerd. Men vermoedt dat hij solitair leeft. De draagtijd bedraagt circa drie maanden. Jonge nevelpanters drinken tot 14 weken bij hun moeder. Met twee jaar zijn ze geslachtsrijp. Het aantal nevelpanters in het wild loopt snel terug als gevolg van habitatvernietiging en stroperij om hun vacht, botten en vlees. De soort staat op de Rode Lijst genoteerd als ‘Kwetsbaar’.

Koop online tickets met korting!

Koop eenvoudig en snel online tickets met € 1,00 korting via de ticketshop. Met online tickets sta je niet in de wachtrij bij de kassa en kun je direct doorlopen naar de ‘ticketcontrole’ . Tickets printen is niet nodig, deze kunnen gewoon via smartphone of tablet worden gescand. Met online tickets heb je toegang tot het hele dierenpark en kun je tevens de reuzenpanda’s bewonderen. Natuurlijk is het ook mogelijk om tickets aan de kassa te kopen. Graag tot snel in Ouwehands Dierenpark!

Begrepen, toon deze melding niet meer