Rodeibis

Rode ibis

Latijnse naam Eudocimus ruber

Leefgebied Zuid-Amerika

Lengte 56 - 86 cm

Gewicht 775 - 925 gr

Broedduur 3 weken

Aantal eieren 2 - 4 per legsel

Voedsel ongewervelde dieren

De rode ibis leeft in groepen in mangroven, moerassen en ondiepe meren van het noorden van Zuid-Amerika. Zijn lange, gebogen snavel is uitstekend geschikt voor het zoeken naar voedsel dat verstopt zit in modderlagen of tussen stenen. Hij eet vooral krabben, kreeften, insecten en kleine vissen. De prachtige, heldere kleur dankt hij aan kleurstoffen in zijn voedsel. De ibis slaapt en nestelt in bomen, vaak samen met reigers. Het slordig uitziende nest bestaat uit takjes. Meestal legt een ibis drie eieren. Een jonge ibis is lang niet zo fel gekleurd als zijn ouders. Hij is bruin met wit.

Koop online tickets met korting!

Koop eenvoudig en snel online tickets met € 1,00 korting via de ticketshop. Met online tickets sta je niet in de wachtrij bij de kassa en kun je direct doorlopen naar de ‘ticketcontrole’ . Tickets printen is niet nodig, deze kunnen gewoon via smartphone of tablet worden gescand. Met online tickets heb je toegang tot het hele dierenpark en kun je tevens de reuzenpanda’s bewonderen. Natuurlijk is het ook mogelijk om tickets aan de kassa te kopen. Graag tot snel in Ouwehands Dierenpark!

Begrepen, toon deze melding niet meer