Rozepelikaan

Roze pelikaan

Latijnse naam Pelecanus onocrotalus

Leefgebied Eurazië, Afrika

Lengte 1,48 - 1,75 m

Spanwijdte 230 - 360 cm

Gewicht 5 - 15 kg

Broedduur 30 dagen

Aantal eieren 2 - 3 per legsel

Leeftijd 50 jaar

Voedsel vis

De pelikaan is één van de grootste, vliegende vogels. Zijn ondersnavel is voorzien van een rekbare keelzak, de bovensnavel dient als deksel. Door met zijn soortgenoten in linie te zwemmen en met zijn vleugels op het water te slaan, drijft de pelikaan de vis op. Koud kunstje om de prooi met zijn grote snavel uit het water te scheppen. Volgens een legende is de pelikaan hét voorbeeld van opofferende moederliefde. In tijden van voedselschaarste zou moeder haar borst openrijten en haar jongen voeden met haar eigen bloed. Waarschijnlijk vindt deze gedachte zijn oorsprong in het feit dat de kroeskoppelikaan in de paartijd een duidelijke rode vlek op zijn borst heeft.

Reuzenpanda's bezoeken?

Om ervoor te zorgen dat je dagje uit in Ouwehands Dierenpark een geweldige beleving wordt, koop je eenvoudig en snel online tickets via de ticketshop. Met deze online tickets sta je niet in de wachtrij bij de kassa, heb je toegang tot het hele dierenpark en kun je tevens de panda’s bewonderen. Natuurlijk is het ook mogelijk om tickets aan de kassa te kopen. Graag tot snel in Ouwehands Dierenpark!

Begrepen, toon deze melding niet meer