Stokstaartje

Stokstaartje

Latijnse naam Suricata suricatta

Leefgebied Afrika

Lengte 50 cm

Staartlengte 20 cm

Gewicht 600 - 1000 gr

Draagtijd 11 weken

Aantal jongen 2 - 5 per worp

Leeftijd 13 jaar

Voedsel insecten, schorpioenen, hagedissen, vogels, slangen

Het potsierlijke stokstaartje, ook wel aardhondje of meerkat genoemd, komt voor in de woestijngebieden van zuidelijk Afrika. Zijn poten zijn voorzien van flinke graafklauwen waarmee hij uitgebreide gangenstelsels kan graven. Hij leeft samen met zijn groepsleden, maar ook wel met vosmangoesten en grondeekhoorns. Er zit altijd een groepslid op de uitkijk: parmantig rechtop, vaak rustend op zijn achterpoten en 'billen'. Bij het zien van een roofvogel, en die ziet hij snel met zijn priemende blik, slaat hij alarm. Alle stokstaarten verdwijnen vervolgens met grote snelheid in hun holen. Een stokstaartje zoekt de hele dag naar voedsel in de vorm van insecten, schorpioenen, hagedissen, slangen, wortels en vruchten.

Dit dier adopteren?

Koop online tickets met korting!

Koop eenvoudig en snel online tickets met € 1,00 korting via de ticketshop. Met online tickets sta je niet in de wachtrij bij de kassa en kun je direct doorlopen naar de ‘ticketcontrole’ . Tickets printen is niet nodig, deze kunnen gewoon via smartphone of tablet worden gescand. Met online tickets heb je toegang tot het hele dierenpark en kun je tevens de reuzenpanda’s bewonderen. Natuurlijk is het ook mogelijk om tickets aan de kassa te kopen. Graag tot snel in Ouwehands Dierenpark!

Begrepen, toon deze melding niet meer