Withandgibbon

Withandgibbon

Leefgebied Azië

Lengte 50 - 60 cm

Gewicht 5,5 kg

Draagtijd 7 maanden

Aantal jongen 1 per worp

Leeftijd maximaal 40 jaar

Voedsel fruit, bladeren, insecten en bloemen

De withandgibbon is een slingeraar bij uitstek. Zwevend gaat hij door de lucht, waarbij hij takken maar even met zijn vingertoppen lijkt aan te tikken. Speciale polsgewrichten zorgen er echter voor, dat hij de grip niet verliest en uiteraard zijn z’n lange armen ook onontbeerlijk. De gibbon leeft in een familiegroep bestaande uit een man, vrouw en een of twee jongen. Het ‘gezin’ bezet een leefgebied waar andere gibbons niet welkom zijn. Luid zingend geeft de gibbon aan, dat het territorium nog steeds in gebruik is. Bijna de hele dag is een gibbon op zoek naar voedsel in de vorm van vruchten, zaden en insecten.

Dit dier adopteren?

Reuzenpanda's bezoeken?

Om ervoor te zorgen dat je dagje uit in Ouwehands Dierenpark een geweldige beleving wordt, koop je eenvoudig en snel online tickets via de ticketshop. Met deze online tickets sta je niet in de wachtrij bij de kassa, heb je toegang tot het hele dierenpark en kun je tevens de panda’s bewonderen. Natuurlijk is het ook mogelijk om tickets aan de kassa te kopen. Graag tot snel in Ouwehands Dierenpark!

Begrepen, toon deze melding niet meer