Wrattenzwijn

Wrattenzwijn

Latijnse naam Phacochoerus africanus

Leefgebied Afrika

Schouderhoogte 65 - 85 cm

Staartlengte 25 - 50 cm

Gewicht 50 - 150 kg

Draagtijd 170 dagen

Aantal jongen 3 per worp

Leeftijd 18 jaar

Voedsel gras, wortels, vruchten, aas en insecten

Zijn grote, gekrulde slagtanden, diverse huidknobbels en naar achteren taps toelopend lichaam bezorgen het wrattenzwijn een markant uiterlijk. Op zoek naar grassen, wortels en knollen schuift hij al leunend op zijn polsgewrichten over de grond. Dikke eeltkussens zorgen ervoor, dat hij geen last heeft van de harde ondergrond. Het wrattenzwijn neemt graag een modderbad. Hierdoor koelt het lekker af, maar ontdoet het zich tevens van huidparasieten. Een wrattenzwijn slaapt 's nachts samen met zijn groepsgenoten in een hol. Dit is ook de plaats waar de jongen worden geboren. Een jong blijft meestal een jaar bij zijn moeder.

Reuzenpanda's bezoeken?

Om ervoor te zorgen dat je dagje uit in Ouwehands Dierenpark een geweldige beleving wordt, koop je eenvoudig en snel online tickets via de ticketshop. Met deze online tickets sta je niet in de wachtrij bij de kassa, heb je toegang tot het hele dierenpark en kun je tevens de panda’s bewonderen. Natuurlijk is het ook mogelijk om tickets aan de kassa te kopen. Graag tot snel in Ouwehands Dierenpark!

Begrepen, toon deze melding niet meer