Duurzaamheid

Zorgdragen voor de natuur is één van onze grootste doelstellingen. Daarom is duurzaamheid een belangrijk onderdeel van onze bedrijfsvoering.

Green Key

Al een aantal jaar op rij hebben we de Gouden Green Key behaald. Green Key is het internationale keurmerk voor bedrijven in de toerisme- en recreatiebranche, en in de markt voor vergader- en congreslocaties, die serieus en controleerbaar bezig zijn met duurzaamheid, Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO), met zorg voor milieu op het bedrijf en de natuur in hun omgeving. Om voor de Green Key in aanmerking te komen moeten ondernemers veel maatregelen nemen met betrekking tot milieuzorg en MVO.

Wil je meer weten over ons duurzaamheidbeleid, lees dan onze MVO-verklaring. Voor resterende niet-energie efficiënte verlichting in Ouwehands Dierenpark is dispensatie verleend door stichting KMVK. Op korte termijn wordt deze verlichting vervangen.

Afvalscheiding
Ouwehands Dierenpark werkt samen met   Beelen voor de afvalverwerking.   Maar liefst 99,5%  van het ingezamelde afval past Beelen  weer nuttig toe!

Statiegeld
Per 1 juli 2021  wordt er ook statiegeld op PET-flesjes  berekend.   De inname kan op verschillende plekken in het park , welke duidelijk herkenbaar zijn  en ook op de plattegrond aangegeven staan. De opbrengst van de flesjes gaat naar de stichting Bears in Mind.   Stichting Bears in Mind, die al jaren beren in het wild beschermt  en  beren in nood helpt. Het bekendste project in Nederland is Het Berenbos in Ouwehands Dierenpark.