Duurzaamheid

Zorgdragen voor de natuur is één van onze grootste doelstellingen. Daarom is duurzaamheid een belangrijk onderdeel van onze bedrijfsvoering.

Green Key

Al een aantal jaar op rij hebben we de Gouden Green Key behaald. Green Key is het internationale keurmerk voor bedrijven in de toerisme- en recreatiebranche, en in de markt voor vergader- en congreslocaties, die serieus en controleerbaar bezig zijn met duurzaamheid, Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO), met zorg voor milieu op het bedrijf en de natuur in hun omgeving. Om voor de Green Key in aanmerking te komen moeten ondernemers veel maatregelen nemen met betrekking tot milieuzorg en MVO.

Wil je meer weten over ons duurzaamheidbeleid, lees dan onze MVO-verklaring. Voor resterende niet-energie efficiënte verlichting in Ouwehands Dierenpark is dispensatie verleend door stichting KMVK. Op korte termijn wordt deze verlichting vervangen.

Afvalscheiding
Ouwehands Dierenpark werkt samen met   Beelen voor de afvalverwerking.   Maar liefst 99,5%  van het ingezamelde afval past Beelen  weer nuttig toe!

Statiegeld
Per 1 juli 2021  wordt er statiegeld op PET-flesjes  berekend.  De flesjes kunnen gedoneerd worden in de nieuwe petfles boxen. De opbrengst van deze boxen gaat naar de stichting Bears in Mind.  Stichting Bears in Mind beschermd al jaren beren in het wild en helpt beren in nood. Een van de projecten van de stichting is onze samenwerking voor 'Het Berenbos' in Ouwehands Dierenpark. Het inleveren van flesjes kan op verschillende punten in het park: de uitgang van het park, buiten bij het Jungle Restaurant, bij de Maki Lounge en binnen in RavotAapia.

Duurzame koffie

Wist je dat wanneer je een kopje koffie bestelt in Ouwehands Dierenpark, je bijdraagt aan de verduurzaming van landbouw en landgebruik, behoud en uitbreiding van bos en biodiversiteit? Ouwehands Dierenpark werkt samen met de koffieleverancier Peeze om de ontbossing van het Amazoneregenwoud tegen te gaan! Het Amazonegebied is het grootste regenwoud op aarde en bevat 10% van alle dier- en plantensoorten. Daarnaast produceert het 20% van de wereldwijde zuurstof. Een deel van het Amazone regenwoud bevindt zich in Peru. Binnen dit gebied vindt er veel (illegale) ontbossing plaats waardoor het regenwoud erg aan het verkleinen is. Een gedeelte van de opbrengst van de koffie in Ouwehands Dierenpark worden projecten gesteund die zich inzetten voor de herbebossing en herstelwerkzaamheden van verschillende gebieden, het creëren van bewustwording bij de plaatselijke bevolking en samenwerkingen opstarten met natuurbeschermingsorganisaties.