Stichting Onky Donky

Stichting Onky Donky is in 2013 opgericht en zet zich in voor kinderen in de leeftijd van 3 tot 12 jaar met een beperking. Dit kunnen onder andere kinderen zijn uit een problematische gezinssituatie, kinderen die onder de armoede grens leven, kinderen met downsyndroom en kinderen opgenomen in zorginstellingen met lichamelijke dan wel geestelijke beperkingen. Kortom, kinderen met een vaak zorgelijk bestaan. Onky Donky nodigt via geselecteerde, erkende partners kinderen uit om het Onky Donky huis te bezoeken. Meer informatie over aanmelden vind je op www.onkydonky.nl.

Stichting Onky Donky is een initiatief van Marlies Boekhoorn en biedt kinderen met een beperking een onvergetelijke dag. Marlies Boekhoorn: “Door mijn vrijwilligerswerk heb ik ervaren dat er veel kinderen zijn die het heel moeilijk hebben. Juist omdat mijn kinderen en ik het goed hebben is het altijd mijn droom geweest om deze groep een onvergetelijke dag te bezorgen. Samen met onze donateurs en vrijwilligers maken wij dat vanuit het Onky Donky huis mogelijk.”

Ouwehands Dierenpark

De kinderen die in het Onky Donky huis worden ontvangen beginnen de dag met een hapje en drankje, waarna er een programma op maat wordt aangeboden. Dit kan een kijkje achter de schermen van de dierentuin zijn of activiteiten in het Onky Donky huis zelf. Naast het speelaspect in de bos en dierrijke omgeving hebben de dagprogramma’s een leerzaam element. Liefde, eigenwaarde, zelfvertrouwen en zelfredzaamheid staan daarbij centraal. Ouwehands Dierenpark is met haar unieke diersoorten en educatieve doelstelling een perfecte locatie voor de stichting.  Op 24 juni 2016 opende het Onky Donky huis haar deuren in Ouwehands Dierenpark.