Vrijwilligers Coördinator - 16 uur per week

Ben jij een organisator in hart en nieren die zorgt dat alles tot in de puntjes geregeld is? Word je blij van een rol als spin in het web? Vind je het leuk om met mensen te werken en een groep aan te sturen? Lijkt het je leuk om ervoor te zorgen dat bezoekers niet alleen een leuke dag beleven maar ook gefascineerd raken door de dieren? En hen aan te zetten tot zelf bijdragen aan natuurbescherming? Dan is deze functie echt iets voor jou.

Over werken bij Ouwehands Dierenpark
Ouwehands Dierenpark Rhenen behoort tot de grotere publiek attracties van Nederland. Het dierenpark biedt een unieke combinatie van bijzondere dieren, educatie, horeca en entertainment en werkt actief mee aan natuurbescherming en soortbehoud. Middels de Ouwehand Zoo Foundation is er in de afgelopen 12 jaar al ruim 5,5 miljoen gedoneerd aan verschillende projecten waarbij o.a. bescherming van leefgebieden tegen stroperij, educatie van de bevolking en soortbehoud centraal staan. 

Over afdeling Educatie
De afdeling Educatie maakt onderdeel uit van de afdeling Marketing & Communicatie, waar ook Entertainment onder valt.  Het team Educatie bestaat uit 3 vaste medewerkers en een groep van 35 vrijwillige gidsen. Wij zijn op zoek naar een Vrijwilligers Coördinator voor 16 uur per week die ons team komt versterken.

Wat ga je doen? 
Je bent aanspreekpunt voor de vrijwilligers en houd je bezig met werven en het op weg helpen van nieuwe vrijwilligers. Een groot deel van je werkzaamheden bestaan uit het coördineren, roosteren en inplannen van de juist gekwalificeerde vrijwilligers voor de verschillende educatieve activiteiten zoals rondleidingen en educatieve informatie punten. Daarnaast:

 • Coördineer je het opleidings- bijscholingstraject, evaluatiemomenten en indien noodzakelijk off-boarding-procedures.
 • Voer je administratieve zaken uit rondom vrijwilligers (vrijwilligerscontracten, kleding, reiskostenvergoeding, aandacht geven bij gebeurtenissen etc.);
 • Zie je toe op het toepassen van wet- en regelgeving omtrent vrijwilligerswerk (AVG, VOG etc.).

Wat vragen wij?

 • MBO+-niveau in de richting van secretariaat, facility management
 • Iemand met een proactieve houding en goede communicatieve vaardigheden (schriftelijk en mondeling)
 • Organisatorisch sterk
 • Inlevingsvermogen
 • Ook beschikbaar tijdens weekenden/feestdagen en avonden.

Wat bieden wij?

 • Wij bieden een inspirerende werkomgeving en een salaris conform Dierentuin CAO. Dit houdt in dat je salaris tussen de € 2.081,- en max € 2.522,- bruto zal zijn (bij een fulltime dienstverband), afhankelijk van jouw niveau en ervaring. 
 • Een unieke werkomgeving. Echt het maakt je trots als je zegt ‘’ik werk in de dierentuin’’.
 • Dienstverband van 16 uur per week.
 • Een baan die er echt toe doet! Hoe meer omzet, hoe meer Ouwehands Dierenpark ook kan bijdragen aan natuur- en soortbehoud.
 • Je krijgt korting bij andere parken.

Solliciteren?
Stuur een sollicitatiebrief met cv vóór 10 november 2022 naar Ouwehands Dierenpark via het e-mailadres sollicitatie@ouwehand.nl of vul het online sollicitatieformulier in via onderstaande button.

Solliciteer nu!

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.