Vrijwilligers voor educatieve activiteiten

In een wereld waar de relatie tussen mens en natuur onder druk staat, wil Ouwehands Dierenpark bewondering voor de natuur stimuleren, mensen aanzetten tot nadenken en handelen en uitgroeien tot een toonaangevende organisatie op het gebied van natuurbescherming. Het dierenpark biedt een unieke combinatie van interessante dieren, educatie en entertainment en werkt daarnaast actief mee aan natuurbescherming en soortbehoud.  Hiervoor werkt het park samen met veel vrijwilligers voor educatieve activiteiten die hun steentje willen bijdragen. 

 

Wat doe je als vrijwilliger?

Als vrijwilliger voor educatieve activiteiten ga je op zoek naar persoonlijk contact met onze gasten. Met jouw kennis en enthousiasme vertel je over hoe bijzonder de dieren en de natuur zijn en draag je bij aan verwondering voor natuur.  Je inspireert onze gasten hoe ze zelf ook kunnen bijdragen aan  natuurbescherming. 

De werkzaamheden bestaan uit: 

 • Het bemensen    van de verschillende educatieve plekken in het park. Hierbij ligt de nadruk op het fascineren van onze gasten aan de hand van bepaalde thema's, variërend van specifieke diersoorten tot aan natuurbeschermingsthema's. Dit doe je met behulp van educatieve materialen,  bijvoorbeeld met huiden en schedels of speurtochten. 
 • Ondersteunende nevenactiviteiten voor educatieve projecten. Indien er activiteiten zijn die buiten het 'normale takenpakket' van vrijwilligers vallen, kunnen vrijwilligers benaderd worden om hieraan deel te nemen.  Denk bijvoorbeeld aan een special dag in het park zoals de  'Internationale Dag van de IJsbeer. 
 • Na ongeveer een jaar te hebben gefunctioneerd als vrijwilligers op de vaste locaties bestaat de mogelijkheid een aanvullende cursus   te volgen voor    het geven van rondleidingen aan groepen over bepaalde thema’s. 

Wie zoeken wij?

 • Je bent een enthousiaste natuurliefhebber  die graag een steentje bijdraagt aan de educatieve  doelstellingen van Ouwehands Dierenpark.
 • Je vindt het leuk om bezoekers   van verschillende leeftijden te inspireren en wat te leren.
 • Je bent gemiddeld 2 keer per week een dagdeel van 3  uur    beschikbaar voor een dienst. Op basis van beschikbaarheid wordt er ingepland. Buiten de schoolvakanties om zijn de vaste locaties waar de vrijwilligers voor educatieve activiteiten actief zijn allen op woensdagmiddag en in het weekend open. 
 • Je bent vitaal en fysiek  in staat om 2 tot 3 uur te staan.  In totaal verwachten we dat je minimaal 40 diensten per jaar invult.
 • Je woont binnen een straal van 25 km van Ouwehands Dierenpark.
 • Je vindt het leuk deel te nemen aan een cursus die ongeveer 10 dagdelen in beslag neemt. Het doel hiervan is natuurlijk jou alles te leren zodat je alle vragen van onze gasten kunt beantwoorden. Wel zo fijn. 

Wat bieden wij?
 

 • Voldoening omdat je middels jouw kennis en verhalen bijdraagt aan natuurbehoud!
 • Een inspirerende werkomgeving! Je zult veel te weten komen over de wonderen van het dierenrijk
 • Regelmatige update van informatievoorzieningen want het is nooit saai in het dierenpark!
 • Speciale toegangsregeling tot Ouwehands Dierenpark en andere extra's
 • Reiskostenvergoeding

Solliciteren

Enthousiast geworden en wil je graag met ons in gesprek? Solliciteer dan voor 25 oktober  via ellen.vansoest@ouwehand.nl   door een korte motivatie te schrijven   (max.   200 woorden)  over waarom jij onderdeel wilt   worden van ons   gepassioneerde vrijwilligersteam voor educatieve activiteiten! Op 1 november vindt een algemene kennismaking meeting plaats. Aansluitend op die meeting zullen kennismakingsgesprekken plaatsvinden. 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.