Hoe zorgen jullie voor een veilige omgeving?

Veiligheid van de gasten, medewerkers en dieren staat voorop. Het park is daarom zo ingericht dat de gasten overal voldoende afstand van elkaar kunnen houden en de regels van het RIVM kunnen worden nageleefd. In de aanloop naar 18 mei zijn er een aantal try-out dagen voor kleine groepen gasten georganiseerd worden om het veiligheidsprotocol verder te aan te scherpen voor de heropening. 

Veiligheidsprotocol
Samen met de Club van Elf (Nederlandse Dag Attracties) heeft de Nederlandse Vereniging van Dierentuinen (NVD) het protocol ‘Veilig Samen Uit’ opgesteld. Het protocol biedt garanties omtrent de anderhalve meter afstand tussen huishoudens, goede informatievoorziening en extra hygiënemaatregelen.

Wat is er anders?
Voor de gasten is het misschien even wennen, omdat het park er op sommige plaatsen iets anders uitziet. Sommige gebieden in het park zijn ingericht als eenrichtingsverkeer om de anderhalve meter te kunnen waarborgen. Ook zijn er aangepaste horeca- en toiletvoorzieningen. Het vraagt soms wat aanpassingsvermogen. Getraind personeel is zichtbaar aanwezig om uitleg te geven en alles in goede banen te leiden. De communicatie is duidelijk, met speciaal op de situatie toegespitste borden. Daarnaast zijn extra hygiënemaatregelen zijn getroffen. Contactpunten worden vaker schoongemaakt en centrale desinfectiepunten zijn aanwezig.

Wat blijft gesloten?
Ook zijn vormen van park entertainment, zoals de theateshow en voedermomenten nog niet mogelijk vanwege de RIVM veiligheidsrichtlijnen.