Wat is het risico voor de dieren?

Algemeen kan worden gesteld  dat enkele diersoorten ook ziek kunnen worden van het coronavirus. De gezondheid van de dieren en  dierverzorgers is onze grootste prioriteit op dit moment.

Wij stellen dan ook alles in het werk om de dieren, ook in deze onzekere tijd, optimaal te  verzorgen en gezond door deze crisis heen te helpen.  Voor meer informatie met betrekking tot dieren en corona verwijzen wij je naar de website van de  Nederlandse Vereniging van Dierentuinen.  Hier  vind je de actuele    antwoorden op de meest gestelde vragen over het coronavirus en de dieren.

De Nederlandse Vereniging van Dierentuinen is de overkoepelende organisatie voor de 13 grootste  Nederlandse dierentuinen. De dierentuinen van de NVD werken nauw samen op het gebied van  educatie, natuurbescherming en onderzoek. Lidmaatschap van de NVD kan beschouwd worden als
een kwaliteitskenmerk voor een Nederlandse dierentuin. Door dit samen op te pakken, denken we je  van de beste en meest actuele informatie te kunnen voorzien.