Afrikaanseolifant

Afrikaanse olifant

Latijnse naam Loxodonta africana

Leefgebied Afrika

Schouderhoogte 3 - 3,75 m

Gewicht 3600 – 6000 kg

Draagtijd 22 maanden

Aantal jongen 1 per worp

Leeftijd 70 jaar

Voedsel plantaardig

In tegenstelling tot wat zijn bouw en lichaamsgewicht doen vermoeden, loopt een olifant bijna geruisloos en is hij bovendien zeer lichtvoetig door een goede verdeling van het gewicht over de grote voetzolen. Met zijn slurf kan een olifant niet alleen goed ruiken, hij gebruikt hem ook om voedsel mee vast te pakken en water in op te zuigen, dat hij dan vervolgens in zijn bek stopt en spuit. Van een olifant zou je misschien verwachten, dat hij een efficiënte spijsvertering heeft, maar niets is minder waar. Ongeveer de helft van zijn voedsel poept hij bijna onverteerd uit. Hij moet dus heel veel eten om aan zijn voedingsstoffen te komen.

Dit dier adopteren?

Reuzenpanda's bezoeken?

Om ervoor te zorgen dat je dagje uit in Ouwehands Dierenpark een geweldige beleving wordt, koop je eenvoudig en snel online tickets via de ticketshop. Met deze online tickets sta je niet in de wachtrij bij de kassa, heb je toegang tot het hele dierenpark en kun je tevens de panda’s bewonderen. Natuurlijk is het ook mogelijk om tickets aan de kassa te kopen. Graag tot snel in Ouwehands Dierenpark!

Begrepen, toon deze melding niet meer