Reuzenpanda

Reuzenpanda

Latijnse naam Ailuropoda melanoleuca

Leefgebied China

Lengte 1,20 - 1,80 m

Gewicht 60 kg - 125 kg

Draagtijd 84 - 184 dagen, gemiddeld 140 dagen

Aantal jongen Meestal 1 jong per worp

Leeftijd 20 - 30 jaar

Voedsel Bamboe

De reuzenpanda is een bedreigde diersoort en komt alleen in China in het wild voor. De laatste telling toonde aan dat er nog ongeveer 1.864 reuzenpanda’s in het wild leven. Hij eet voornamelijk planten maar behoort tot de carnivoren. De reuzenpanda eet vrijwel uitsluitend bamboe dat in grote hoeveelheden voorkomt in het natuurlijk leefgebied. De reuzenpanda is te herkennen aan zijn dikke, zwart-witte vacht en de donkere ringen rond zijn ogen. Bij de geboorte weegt een jong +/- 100 gram. Een volwassen dier kan het gewicht van ongeveer 100 kilo bereiken.

Koop online tickets met korting!

Koop eenvoudig en snel online tickets met € 1,00 korting via de ticketshop. Met online tickets sta je niet in de wachtrij bij de kassa en kun je direct doorlopen naar de ‘ticketcontrole’ . Tickets printen is niet nodig, deze kunnen gewoon via smartphone of tablet worden gescand. Met online tickets heb je toegang tot het hele dierenpark en kun je tevens de reuzenpanda’s bewonderen. Natuurlijk is het ook mogelijk om tickets aan de kassa te kopen. Graag tot snel in Ouwehands Dierenpark!

Begrepen, toon deze melding niet meer