Zebramangoest

Zebramangoest

Latijnse naam Mungos mungo

Leefgebied Afrika

Lengte 30 - 40 cm (kop-romp lengte)

Gewicht ± 1,5 kg

Draagtijd negen weken

Aantal jongen meestal drie jongen

IUCN bedreigingstatus niet bedreigd

Leeftijd ongeveer 20 jaar

Voedsel insecten

Mangoesten zijn familie van de stokstaartjes en komen ook voor in Afrika. Ze leven in groepen van ongeveer vijftien dieren. De groep heeft meerdere holen waar de dieren ’s nachts in slapen en waarin jongen geboren worden. Alle groepsleden kunnen jongen krijgen en iedereen helpt mee met de opvoeding. Er is dus niet één dominant paar dat jongen krijgt zoals bij bijvoorbeeld stokstaartjes. Na drie tot vier weken komen de jongen boven de grond. Elk jong heeft een eigen beschermer bij zich, deze ‘bodyguard’ brengt voedsel naar het jong zodat het kan leren wat wel en niet eetbaar is. Wanneer de jongen volwassen zijn verlaat altijd een groepje van hetzelfde geslacht de geboortegroep. Dit groepje gaat  op zoek naar een nieuwe groep. Daarom zijn binnen de kolonie de mannetjes en vrouwtjes niet verwant aan elkaar, maar onderling wel.

Bestel tickets

Abonnement

Ontdekken

FAQ

Op zaterdag 20 augustus minder goed bereikbaar

Op zaterdag 20 augustus komt het wielparcours van La Vuelta Holanda bij Ouwehands Dierenpark  voorbij. De weg is daarom tijdelijk afgesloten.  Houd hier rekening mee met je bezoek. 

Klik hier voor meer info.

Excuses voor het ongemak.

Oké