Zeehond

Zeehond

Latijnse naam Phoca vitulina

Leefgebied Europa, Noord-Amerika en Azië

Lengte 1,75 - 2 m

Staartlengte 5 cm

Gewicht 100 kg

Draagtijd 8 maanden

Aantal jongen 1 per worp

Leeftijd maximaal 43 jaar

Voedsel vis, krabben, weekdieren

De zeehond brengt het grootste deel van zijn leven door in het water. Hij slaapt er zelfs in. Dat doet hij drijvend, rechtop hangend of liggend op de bodem. Zo'n slaapje duurt ongeveer een kwartier, waarbij hij om de vijf minuten even bovenkomt om adem te halen. In verband met de aanmaak van vitamine D in de huid moet een zeehond echter wel regelmatig zonnebaden. Hiervoor zoekt hij bij voorkeur een afgelegen zandbank uit. Bij het minste of geringste onraad duikt hij echter de zee weer in. Een jonge zeehond wordt op een zandbank geboren. Zodra het vloed wordt, gaat hij met zijn moeder mee het water in.

Dit dier adopteren?

Reuzenpanda's bezoeken?

Om ervoor te zorgen dat je dagje uit in Ouwehands Dierenpark een geweldige beleving wordt, koop je eenvoudig en snel online tickets via de ticketshop. Met deze online tickets sta je niet in de wachtrij bij de kassa, heb je toegang tot het hele dierenpark en kun je tevens de panda’s bewonderen. Natuurlijk is het ook mogelijk om tickets aan de kassa te kopen. Graag tot snel in Ouwehands Dierenpark!

Begrepen, toon deze melding niet meer