Internationale samenwerking

Met de jaarlijkse natuurbeschermingscampagnes van de European Association of Zoos and Aquaria (EAZA), bundelen Europese dierentuinen de krachten door samen aandacht te vragen voor belangrijke kwesties in de natuur.  Veel diersoorten die in dierentuinen leven, worden namelijk in het wild bedreigd. Doordat bezoekers in de dierentuin zien hoe bijzonder de dieren zijn, voelen zij zich meer betrokken bij de dieren in het wild. Zo zijn de dierentuindieren echte ambassadeurs voor hun wilde soortgenoten.

Pole to Pole

Ouwehands Dierenpark heeft zich binnen EAZA de afgelopen jaren ingezet door middel van het initiëren en leiden van de Pole to Pole campagne. Op de polen slaat de klimaatverandering namelijk genadeloos toe. De aarde warmt op en het zee-ijs smelt in een razend tempo. Minder ijs en meer water betekent dat er nog sneller warmte van de zon wordt opgenomen. Pooldieren die afhankelijk zijn van het zee-ijs komen zo in grote problemen.

De Pole to Pole campagne roept mensen op om met kleine veranderingen in ons alledaagse leven de pooldieren te helpen. Lees meer over de Pole to Pole campagne

EAZA Europese Dierentuin Organisatie
In 1988 zijn een groot aantal dierentuinen een Europese dierentuinvereniging begonnen. Op dit moment zijn er uit 34 Europese  landen, ruim 300 dierentuinen  lid van de European Association of Zoos and Aquaria (EAZA). Sommige leden komen niet uit Europa maar zijn lid omdat zij een grote bijdrage leveren aan EAZA, hieronder vallen dierentuinen in Israël, Turkije, Koeweit en de Verenigde Arabische Emiraten. Voor meer informatie kun je terecht op www.eaza.net.