Mandril

Project Bescherming en reïntroductie 
Diersoort Mandril
IUCN status Bedreigd
Land/Regio Congo
Project partner Jane Goodall Institute (JGI)

 

Omschrijving van het project

Mandril is een apensoort die voorkomt in vier centraal Afrikaanse landen. Zij worden bedreigd door verwoesting van hun leefgebied door o.a. houtkap. Daarnaast ondervinden zij een nog grotere bedreiging van jacht om hun vlees (bushmeat). Onze projectpartner is de stichting Jane Goodall Institute (JGI) en zet zich in Congo in om de mandril te beschermen en redden van jacht, en waar mogelijk geredde dieren weer vrijlaten in het wild. Dit doen zij door samen te werken met de overheid om illegaal gehouden mandrillen in beslag te nemen en te verzorgen in een rehabilitatie centrum. De wilde mandrillen worden constant gemonitord zodat we een goed beeld hebben van de aantallen in het wild, en er wordt onderzoek gedaan naar hun gedrag. Daarnaast zet JGI zich in om bewustwording onder de lokale bevolking te creëren, om zo illegale handel terug te dringen. 

Project partner

De projectpartner van Ouwehand Zoo Foundation (OZF) is de stichting Jane Goodall Institute (JGI). JGI bestaat al sinds 1977 en is in eerste instantie opgericht door Dr. Jane Goodall rondom haar werk met chimpanzees. Inmiddels is JGI uitgegroeid tot een grote stichting die zich inzet voor conservatie in heel Afrika, zo ook voor de mandrillen in Congo. 

Wat doet Ouwehands Dierenpark/Ouwehand Zoo Foundation (OZF)?

OZF steunt Jane Goodall Institute door middel van een jaarlijkse financiële bijdrage. Hiermee hebben zij o.a. in 2015 een rehabilitatie centrum voor mandrillen gebouwd.

Jouw bijdrage helpt!

Je kunt zelf ook een bijdrage leveren door een geldbedrag te doneren via de donatiemodule op deze pagina.