Diewertje Blok leest voor in Ouwehands Dierenpark!

Reuzenpanda Pandasia Activiteit

Op woensdag 25 oktober heeft niemand minder dan Diewertje Blok, onder belangstelling van vele ouders en kinderen, voorgelezen uit het unieke Gouden Boekje ‘Xing Ya en Wu Wen gaan logeren’.  Elke uitgave van deze welbekende verzamelboeken heeft een bijzondere aanleiding of een bijzonder verhaal. Het Gouden Boekje ‘Xing Ya en Wu Wen gaan logeren’ is natuurlijk geïnspireerd op de komst van de twee reuzenpanda’s dit jaar. 

Diewertje Blok sprak ook met Jet Bakels, de schrijfster, over de totstandkoming van het boek en vertelde José Kok, biologe bij Ouwehands Dierenpark, meer over de reuzenpanda. Na afloop was er aansluitend een voedertijd bij de reuzenpanda’s onder begeleiding van avonturier Bamboo Bill én was er gelegenheid om je eigen Gouden Boekje te laten signeren door Jet Bakels!

Het verhaal

In dit vrolijke kinderverhaal wordt het verlegen pandabeertje Xing Ya uitgenodigd door de Koning om naar Nederland te komen. Hij wil graag zijn buurmeisje Wu Wen meenemen, maar zij is bang voor het onbekende land. Met liefdevolle gedichtjes weet hij Wu Wen over te halen. Ze nemen afscheid en vertrekken met een speciaal pandavliegtuig. Maar hoe worden ze ontvangen? Is er wel bamboe om te eten en zijn de andere dieren wel aardig? En wat vinden ze zelf van die rare Nederlandse koeien en de zwijgzame meneer tijger?

Wil je het  Gouden Boekje ‘Xing Ya en Wu Wen gaan logeren’ graag bestellen? Dat kan in de webshop van Ouwehands Dierenpark via onderstaande button.

Bestel het Gouden Boekje