Geboortenieuws uit Ouwehands Dierenpark

Nieuws Geboortenieuws Kinderboerderij Rendier Doodshoofdaapje Fokprogramma

De afgelopen periode zijn er meerdere dieren geboren. Zo heeft de groep rendieren zich uitgebreid met twee jonge dieren, is er bij de groep doodshoofdaapjes een jong geboren en lopen er op de kinderboerderij twee pasgeboren geitjes rond. Tevens zijn er bij de Maleise jaarvogels twee jongen uit het ei gekropen en zijn in het nieuwe aquarium de eerste jonge regenboogzalmen uit de eitjes gekomen.

Doodshoofdaapjes
Bij de doodshoofdaapjes is het eerste jong van het jaar geboren. Het doodshoofdaapje is een bedreigde diersoort. Met deze geboorte levert Ouwehands Dierenpark een bijdrage aan het fokprogramma van dit bedreigde diersoort. Het dierenpark neemt deel aan diverse fokprogramma’s voor bedreigde diersoorten, de zogenaamde European Endangered Species Programmes (EEP’s).

Rendieren
Na een draagtijd van ongeveer zeven maanden wordt een kalf geboren. Een uur na de geboorte kan het kalf al staan en drinkt het bij zijn moeder. De eerste melk zorgt ervoor dat het kalf beschermd wordt tegen allerlei ziektes. De moeders gebruiken hun gewei om het kalf te beschermen tegen vijanden. Na ongeveer drie jaar zijn de kalfjes helemaal zelfstandig.

Maleise jaarvogels
Het gaat goed met de twee jonge Maleise jaarvogels die recent uit het ei zijn gekropen. Uit het broedblok in het verblijf is veel gepiep  te horen. Het mannetje vliegt af en aan met voer voor moeder en jongen.

Regenboogzalmen
In het nieuwe aquarium van de Regenboogzalmen zwemt er een mooie wolk jonge visjes rond.

Geitjes
De pasgeboren geitjes, die op de kinderboerderij ‘De Grebbehoeve’ zijn geboren, maken het goed. De lammetjes drinken goed bij hun moeder.