Roze pelikanen verkennen nieuw verblijf

Nieuws Reuzenpanda Pandasia Pelikaan

Op donderdag 21 april hebben de roze pelikanen voor het eerst hun nieuwe verblijf verkend. In verband met de bouw van het nieuwe reuzenpandaverblijf Pandasia is de pelikanenvijver verplaatst. Naast dat er een nieuw pelikanenverblijf is gebouwd, is het naastgelegen gibbonverblijf uitgebreid met onder andere een extra eiland.

In een stoet volgden de pelikanen elkaar al snel richting de nieuwe vijver. Eenmaal in het water aangekomen maakten de pelikanen er een waterspektakel van. Uitgebreid badderend en met water spetterend verkenden zij hun nieuwe onderkomen. In het nieuwe verblijf hebben de pelikanen de mogelijkheid om onder de gibbons door te zwemmen. De gibbons zijn erg geïnteresseerd in hun nieuwe onderburen. De pelikanengroep bestaat momenteel uit achttien vogels.

Roze pelikanen

Roze pelikanen behoren tot de zwaarst vliegende vogels. Om op te stijgen maken ze een aanloop over het water. Met hun brede, uitgestrekte vleugels zweven ze vaak op de thermiek. Op deze manier kunnen ze vrij lang in de lucht blijven en tot grote hoogten zweven. Ook vliegen ze vaak in V-formatie of in een schuine linie, om energie te besparen. Aangezien zijn voorganger de luchtweerstand breekt, hoeft hij zich minder in te spannen dan als hij alleen zou vliegen. De voorste pelikaan laat zich na een korte tijd afzakken, waardoor een andere pelikaan de kop overneemt.