Textorwever

Textorwever

Latijnse naam Ploceus cucullatus

Leefgebied Afrika

Gewicht 35 gram

IUCN bedreigingstatus Niet bedreigd

Broedduur 13 dagen

Aantal eieren 2 – 3 per legsel

Leeftijd tot 25 jaar in dierentuinen

Voedsel zaden en granen, soms insecten

Textorwevers broeden in grote kolonies. Het mannetje maakt een nest van lange stroken gras, die hij weeft tot een grote bol. Het vrouwtje bezoekt de nesten en kiest het beste uit om haar eieren in te leggen. Het nest biedt een goede bescherming tegen roofdieren zoals roofvogels en slangen, daarnaast blijft het koel en droog tijdens het hete regenseizoen. In het wild trekken textorwevers ook vaak op met andere soorten (wever)vogels.

Bestel tickets

Abonnement

Ontdekken

FAQ

Op zaterdag 20 augustus minder goed bereikbaar

Op zaterdag 20 augustus komt het wielparcours van La Vuelta Holanda bij Ouwehands Dierenpark  voorbij. De weg is daarom tijdelijk afgesloten.  Houd hier rekening mee met je bezoek. 

Klik hier voor meer info.

Excuses voor het ongemak.

Oké