Berberaap

Berberaap

Latijnse naam Macacaus sylvanus

Leefgebied Europa

Schouderhoogte 50 cm

Gewicht 7 - 12 kg

Draagtijd 6 maanden

Aantal jongen 1 per worp

Leeftijd maximaal 25 jaar

Voedsel vruchten, bladeren, knoppen, insecten, schorpioenen

De Engelsen brachten deze apensoort enige eeuwen geleden vanuit Noord-Afrika mee naar Gibraltar. Daar is hij nog steeds te zien en daarmee is hij de enige in Europa voorkomende aap. Hij wordt ook wel Magot of Turkse aap genoemd. De berberaap eet bladeren, vruchten, insecten, schorpioenen en andere kleine dieren. Als hij weinig tijd heeft om te eten, propt hij zijn wangzakken vol en bewaart zijn voedsel voor later om het rustig te kunnen verorberen. Last van kou heeft de berberaap niet zo gauw. Hij heeft namelijk een dichte vacht, die zijn hele lichaam bedekt. Vlooien is een erg belangrijke bezigheid en dat doet een berberaap dan ook heel regelmatig. Het is een manier van communicatie en het remt conflicten.

Dit dier adopteren?

Reuzenpanda's bezoeken?

Om ervoor te zorgen dat je dagje uit in Ouwehands Dierenpark een geweldige beleving wordt, koop je eenvoudig en snel online tickets via de ticketshop. Met deze online tickets sta je niet in de wachtrij bij de kassa, heb je toegang tot het hele dierenpark en kun je tevens de panda’s bewonderen. Natuurlijk is het ook mogelijk om tickets aan de kassa te kopen. Graag tot snel in Ouwehands Dierenpark!

Begrepen, toon deze melding niet meer