Bongo

Bongo

Latijnse naam Tragelaphus eurycerus isaaci

Leefgebied Afrika

Schouderhoogte 1,10 - 1,25 meter

Staartlengte 45 - 65 cm

Gewicht 200 - 400 kg

Draagtijd 9 maanden

Aantal jongen 1 per worp

Leeftijd maximaal 19 jaar

Voedsel bladeren, bloemen en twijgen

Deze prachtige antilope komt voor in het Afrikaanse regenwoud met dichte onderbegroeiing. Daar leeft hij van bladeren, bloemen en twijgen. Het is een uiterst schuw dier en het is voornamelijk 's nachts actief. Zowel het mannetje als het vrouwtje dragen hoorns. Alhoewel de bongo vaak in paren of in groepen leeft, komt hij ook regelmatig alleen voor. De mens maakt al sinds tijden jacht op de bongo. Dit heeft ertoe geleid, dat de soort in bepaalde gebieden is uitgestorven. Luipaard, leeuw en hyena zijn de natuurlijke vijanden van de bongo.

Tof dat je er bent!

Het lijkt erop dat je ons bezoekt met je mobiele telefoon. Ben je in het park?

Parkmodus is geactiveerd!

Mogen we je pushnotificaties sturen? We sturen je de highlights van vandaag en je kan via de website reminders bij de activiteiten activeren.

Wil je deze website aan je startscherm toevoegen?

Ga naar je browser-instellingen om ons aan jou startscherm toe te voegen, zo kun je ons nog makkelijker vinden!

Reminder geactiveerd

Programma

Kaart

Activiteiten

FAQ

Bestel tickets

Abonnement

Ontdekken

FAQ