Bongo

Bongo

Latijnse naam Tragelaphus eurycerus isaaci

Leefgebied Afrika

Schouderhoogte 1,10 - 1,25 meter

Staartlengte 45 - 65 cm

Gewicht 200 - 400 kg

Draagtijd 9 maanden

Aantal jongen 1 per worp

Leeftijd maximaal 19 jaar

Voedsel bladeren, bloemen en twijgen

Deze prachtige antilope komt voor in het Afrikaanse regenwoud met dichte onderbegroeiing. Daar leeft hij van bladeren, bloemen en twijgen. Het is een uiterst schuw dier en het is voornamelijk 's nachts actief. Zowel het mannetje als het vrouwtje dragen hoorns. Alhoewel de bongo vaak in paren of in groepen leeft, komt hij ook regelmatig alleen voor. De mens maakt al sinds tijden jacht op de bongo. Dit heeft ertoe geleid, dat de soort in bepaalde gebieden is uitgestorven. Luipaard, leeuw en hyena zijn de natuurlijke vijanden van de bongo.

Koop online tickets met korting!

Koop eenvoudig en snel online tickets met € 1,00 korting via de ticketshop. Met online tickets sta je niet in de wachtrij bij de kassa en kun je direct doorlopen naar de ‘ticketcontrole’ . Tickets printen is niet nodig, deze kunnen gewoon via smartphone of tablet worden gescand. Met online tickets heb je toegang tot het hele dierenpark en kun je tevens de reuzenpanda’s bewonderen. Natuurlijk is het ook mogelijk om tickets aan de kassa te kopen. Graag tot snel in Ouwehands Dierenpark!

Begrepen, toon deze melding niet meer