Chapmanzebra

Chapmanzebra

Latijnse naam Equus burchelli antiquorum

Leefgebied Zuid-Afrika

Schouderhoogte 1,30 m

Gewicht 300 kg

Draagtijd 12 maanden

Aantal jongen 1 per worp

Leeftijd 20 jaar

Voedsel grassen

Zoveel strepen in een kudde zebra's, daar raakt een leeuw van in de war. Dit is de veelgebruikte verklaring van het feit dat een zebra een gestreepte vacht heeft. Elke zebra heeft een uniek strepenpatroon. De schaduwstrepen zijn kenmerkend voor de Chapmanzebra. In een familiegroep is de merrie de baas. Communicatie vindt plaats met behulp van mimiek en geluiden. Vlooien, aan de vacht van een collega-zebra knabbelen, versterkt de onderlinge band. Een zebra is een grazer en is vaak in de buurt van giraffen en impala's te vinden. Zijn lichaamsgewicht kan oplopen tot maximaal 300 kg. De draagtijd is ongeveer één jaar en er wordt meestal één veulen geboren.

Dit dier adopteren?

Reuzenpanda's bezoeken?

Om ervoor te zorgen dat je dagje uit in Ouwehands Dierenpark een geweldige beleving wordt, koop je eenvoudig en snel online tickets via de ticketshop. Met deze online tickets sta je niet in de wachtrij bij de kassa, heb je toegang tot het hele dierenpark en kun je tevens de panda’s bewonderen. Natuurlijk is het ook mogelijk om tickets aan de kassa te kopen. Graag tot snel in Ouwehands Dierenpark!

Begrepen, toon deze melding niet meer