Dubbelhoornigeneushoornvogel

Dubbelhoornige neushoornvogel

Latijnse naam Buceros bicornis

Leefgebied Zuid- en zuid-oost Azië

Lengte 95 - 105 cm

Gewicht 2155 - 3400 gram

Aantal eieren 2 - 4 per legsel

Leeftijd maximaal 41 jaar

Voedsel vooral vruchten, maar ook insecten, kleine reptielen

De dubbelhoornige neushoornvogel is een van de grootste neushoornvogels. Hij dankt zijn naam aan de ‘helm’ bovenop zijn snavel. Deze neushoornvogel komt voor in groenblijvende bossen tot op een hoogte van circa 2000m. Het nest bevindt zich in een boomholte tussen 8 en 35 m hoog. De opening wordt met modder en mest op een kleine spleet na dichtgemetseld. Terwijl het vrouwtje de eieren bebroedt, vliegt het mannetje af en aan om haar voedsel te brengen. Ze blijft ongeveer vier maanden in het nest en verlaat het vlak voordat de jonge vogels uitvliegen. De neushoornvogel wordt bedreigd door jacht en aantasting van zijn leefgebied.

Reuzenpanda's bezoeken?

Om ervoor te zorgen dat je dagje uit in Ouwehands Dierenpark een geweldige beleving wordt, koop je eenvoudig en snel online tickets via de ticketshop. Met deze online tickets sta je niet in de wachtrij bij de kassa, heb je toegang tot het hele dierenpark en kun je tevens de panda’s bewonderen. Natuurlijk is het ook mogelijk om tickets aan de kassa te kopen. Graag tot snel in Ouwehands Dierenpark!

Begrepen, toon deze melding niet meer