Helmparelhoen

Helmparelhoen

Latijnse naam Numida meleagris

Leefgebied Afrika

Lengte 53 - 63 cm

Gewicht 1150 - 1600 gr

Broedduur 30 dagen

Aantal eieren 9 per legsel

Leeftijd 15 jaar

Voedsel voornamelijk plantaardig voedsel, ook insecten

Het helmparelhoen eet vooral zaden en insecten en leeft in groepen. Als één van de dieren de groep kwijt is, begint het luid te schreeuwen. Leven op de Afrikaanse savanne betekent ook leven met branden. De eieren van het parelhoen hebben een zodanig harde schaal, dat ze met gemak een brandje overleven.

Koop online tickets met korting!

Koop eenvoudig en snel online tickets met € 1,00 korting via de ticketshop. Met online tickets sta je niet in de wachtrij bij de kassa en kun je direct doorlopen naar de ‘ticketcontrole’ . Tickets printen is niet nodig, deze kunnen gewoon via smartphone of tablet worden gescand. Met online tickets heb je toegang tot het hele dierenpark en kun je tevens de reuzenpanda’s bewonderen. Natuurlijk is het ook mogelijk om tickets aan de kassa te kopen. Graag tot snel in Ouwehands Dierenpark!

Begrepen, toon deze melding niet meer