Helmparelhoen

Helmparelhoen

Latijnse naam Numida meleagris

Leefgebied Afrika

Lengte 53 - 63 cm

Gewicht 1150 - 1600 gr

Broedduur 30 dagen

Aantal eieren 9 per legsel

Leeftijd 15 jaar

Voedsel voornamelijk plantaardig voedsel, ook insecten

Het helmparelhoen eet vooral zaden en insecten en leeft in groepen. Als één van de dieren de groep kwijt is, begint het luid te schreeuwen. Leven op de Afrikaanse savanne betekent ook leven met branden. De eieren van het parelhoen hebben een zodanig harde schaal, dat ze met gemak een brandje overleven.

Tof dat je er bent!

Het lijkt erop dat je ons bezoekt met je mobiele telefoon. Ben je in het park?

Parkmodus is geactiveerd!

Mogen we je pushnotificaties sturen? We sturen je de highlights van vandaag en je kan via de website reminders bij de activiteiten activeren.

Wil je deze website aan je startscherm toevoegen?

Ga naar je browser-instellingen om ons aan jou startscherm toe te voegen, zo kun je ons nog makkelijker vinden!

Reminder geactiveerd

Programma

Kaart

Activiteiten

FAQ

Bestel tickets

Abonnement

Ontdekken

FAQ