Maleiseneushoornvogel

Maleise neushoornvogel

Latijnse naam Aceros corrugatus

Leefgebied Azië

Lengte 65 - 70 cm

Gewicht 1590 gr

Broedduur 29 dagen

Aantal eieren 2 - 3 per legsel

Leeftijd 50 jaar

Voedsel vetrijke steenvruchten en vijgen; in mindere mate kleine dieren

Neushoornvogels zijn te vinden in de oerwouden en savannen van Afrika (ten zuiden van de Sahara) en Zuid-Azië. De Maleise neushoornvogel vliegt bepaald niet geruisloos. Het geluid kan tot op een kilometer afstand hoorbaar zijn. Het wordt veroorzaakt door het trillen van de dekveren bij het neerslaan van de vleugel. Het lijkt misschien zo, dat de neushoornvogel met een enorme last op zijn snavel door het leven moet gaan. Niets in minder waar: de snavel en ‘helm’ zijn hol. Lichtgewicht beenbalkjes zorgen ervoor, dat het geheel zeer stevig is.

Het lijkt erop dat je ons bezoekt met je mobiele telefoon. Ben je in het park?

Parkmodus is geactiveerd!

Mogen we je pushnotificaties sturen? We sturen je de highlights van vandaag en je kan via de website reminders bij de activiteiten activeren.

Reminder geactiveerd

Programma

Kaart

Activiteiten

FAQ

Bestel tickets

Abonnement

Ontdekken

FAQ