Muntjak

Muntjak

Latijnse naam Muntiacus reevesi

Leefgebied Europa, China

Lengte 80 – 90 cm

Staartlengte 12 cm

Gewicht 12 – 15 kg

Draagtijd zeven maanden

Aantal jongen één jong per worp

Leeftijd maximaal 19 jaar

Voedsel bladeren, noten, vruchten, boomschors en gras

De muntjak is een kleine hertachtige. Alleen het mannetje heeft een gewei. De bovenste hoektanden van een mannetje steken als een soort slagtanden naar buiten. Meestal leeft de muntjak alleen, solitair, maar soms wordt hij in paartjes of kleine familiegroepen gezien. Hij bakent zijn territorium af door geuren uit de geurklieren bij zijn ogen op bomen en struiken te smeren. Het dier is vrij zwijgzaam met uitzondering van de paartijd; het mannetje laat dan een blaffend geluid horen. Oorspronkelijk komt de muntjak uit dichtbegroeide gebieden in China. De soort is geïntroduceerd in Engeland. Nu komt hij ook voor in Frankrijk, België en Nederland. De muntjak is door de EU opgenomen in de lijst van ‘Invasive Alien Species’ en is in Nederland een voedselconcurrent van het ree. De muntjak is dus geen bedreigde diersoort.

Koop online tickets met korting!

Koop eenvoudig en snel online tickets met € 1,00 korting via de ticketshop. Met online tickets sta je niet in de wachtrij bij de kassa en kun je direct doorlopen naar de ‘ticketcontrole’ . Tickets printen is niet nodig, deze kunnen gewoon via smartphone of tablet worden gescand. Met online tickets heb je toegang tot het hele dierenpark en kun je tevens de reuzenpanda’s bewonderen. Natuurlijk is het ook mogelijk om tickets aan de kassa te kopen. Graag tot snel in Ouwehands Dierenpark!

Begrepen, toon deze melding niet meer