Prairiehond

Prairiehond

Latijnse naam Cynomys ludovicianus

Leefgebied Noord-Amerika

Lengte 40 cm

Gewicht 900 - 1360 gr

Draagtijd 33 - 38 dagen

Aantal jongen 1 - 8 per worp

Leeftijd 8 - 12 jaar

Voedsel planten

Dit communicatieve dier is beroemd om zijn grote onderaardse steden, waarin diverse families wonen. Duidelijke onderlinge ‘afspraken’ (gedragingen) zorgen ervoor, dat er geen gedonder in de stad komt. Dat moet natuurlijk wel, als je met zo velen in zo’n zelf gegraven tunnelstelsel onder de grond woont. Er zijn ook bewakers! Zodra er gevaar dreigt, blaffen die bij wijze van alarm. Iedere hond weet dan, dat hij op zijn hoede moet zijn. Een prairiehondje leeft van plantaardig voedsel en houdt, net als een marmot, een winterslaap. Eenmaal per jaar worden er jongen geboren. Hun ogen zijn bij de geboorte dicht. Die gaan na drie weken open.

Reuzenpanda's bezoeken?

Om ervoor te zorgen dat je dagje uit in Ouwehands Dierenpark een geweldige beleving wordt, koop je eenvoudig en snel online tickets via de ticketshop. Met deze online tickets sta je niet in de wachtrij bij de kassa, heb je toegang tot het hele dierenpark en kun je tevens de panda’s bewonderen. Natuurlijk is het ook mogelijk om tickets aan de kassa te kopen. Graag tot snel in Ouwehands Dierenpark!

Begrepen, toon deze melding niet meer