Rendier

Rendier

Latijnse naam Rangifer tarandus

Leefgebied Noordpool

Lengte 1,85 - 2,20 m

Schouderhoogte 80 - 110 cm

Staartlengte 10 - 15 cm

Gewicht 40 - 150 kg

Draagtijd 210 - 240 dagen

Aantal jongen 1 per worp

Leeftijd 28 jaar

Voedsel voornamelijk rendiermos, een korstmos

Het rendier behoort tot de hertenfamilie. Het komt voor op de toendra's in een gordel rondom de Noordpool. Drassige en met sneeuw bedekte ondergrond belemmert de voortbeweging van het rendier niet wegens zijn brede en ver spreidbare hoeven. Hij beschikt als het ware over een soort sneeuwschoenen. Met diezelfde hoeven schraapt het rendier sneeuw weg op zoek naar voedsel, bij voorkeur rendiermos, maar ook wel dennenappels en ander plantaardig materiaal. Mannetje en vrouwtje dragen beide een gewei. Wij kennen het rendier vooral door de Kerstman. Uit het leven van de Samit, het volk van Lapland, is het niet weg te denken. Door hen wordt het rendier gebruikt als vee; ze eten zijn vlees, gebruiken zijn huid en botten.

Dit dier adopteren?

Koop online tickets met korting!

Koop eenvoudig en snel online tickets met € 1,00 korting via de ticketshop. Met online tickets sta je niet in de wachtrij bij de kassa en kun je direct doorlopen naar de ‘ticketcontrole’ . Tickets printen is niet nodig, deze kunnen gewoon via smartphone of tablet worden gescand. Met online tickets heb je toegang tot het hele dierenpark en kun je tevens de reuzenpanda’s bewonderen. Natuurlijk is het ook mogelijk om tickets aan de kassa te kopen. Graag tot snel in Ouwehands Dierenpark!

Begrepen, toon deze melding niet meer