Rhinocerosneushoornvogel

Rhinoceros neushoornvogel

Latijnse naam Buceros rhinoceros

Leefgebied Azië

Lengte 80 - 90 cm

Gewicht 2040- 2960 gr

Broedduur 37- 46 dagen

Aantal eieren 1 of 2 per legsel

Leeftijd maximaal 90 jaar

Voedsel vruchten, hagedissen, insecten, kleine reptielen en vogeleieren

De Rhinoceros neushoornvogel, ook wel de Javaanse neushoornvogel genoemd, is een luidruchtige vogel. Tijdens het vliegen slaakt hij harde kreten en de vleugelslag zelf is ook duidelijk hoorbaar. Het vrouwtje is kleiner dan het mannetje. Haar ogen zijn wit, door rode huid omrand. Het mannetje heeft zwarte strepen op zijn helm en heeft rode ogen met een zwarte rand. Ze voeden zich vooral met vruchten, maar ook wel hagedissen en vogeleieren. Het nest zit in een boomholte hoog boven de grond. Het vrouwtje broedt, het mannetje zoekt voedsel. Vrouwtje en jongen verlaten ongeveer 80 dagen na het uitkomen, het nest.

Reuzenpanda's bezoeken?

Om ervoor te zorgen dat je dagje uit in Ouwehands Dierenpark een geweldige beleving wordt, koop je eenvoudig en snel online tickets via de ticketshop. Met deze online tickets sta je niet in de wachtrij bij de kassa, heb je toegang tot het hele dierenpark en kun je tevens de panda’s bewonderen. Natuurlijk is het ook mogelijk om tickets aan de kassa te kopen. Graag tot snel in Ouwehands Dierenpark!

Begrepen, toon deze melding niet meer