Ringstaartmaki

Ringstaartmaki

Latijnse naam Lemur catta

Leefgebied Afrika, Madagaskar

Schouderhoogte 50 cm

Staartlengte 60 cm

Gewicht 2600 -2700 gr

Draagtijd 4 maanden

Aantal jongen 1 per worp

Leeftijd 27 jaar

Voedsel vruchten, bladeren, bomen, struiken, boomschors, kruiden, cactussen en insecten

De ringstaartmaki leeft in Madagascar. In verhouding tot andere maki's brengt hij veel tijd op de grond door. Daar zoekt hij naar plantaardig voedsel, maar insecten en andere kleine dieren versmaadt hij ook niet. Van neus tot puntje van de staart gemeten kan een ringstaartmaki een meter lang worden. Zijn gewicht ligt rond de 3,5 kg. Een ringstaartmaki is een echte zonaanbidder. Vol overgave kan hij wijdbeens en met gespreide armen van de zonnestralen genieten. Het is een groepsdier. De draagtijd is ongeveer vier maanden en meestal wordt er één jong per keer geboren.

Reuzenpanda's bezoeken?

Om ervoor te zorgen dat je dagje uit in Ouwehands Dierenpark een geweldige beleving wordt, koop je eenvoudig en snel online tickets via de ticketshop. Met deze online tickets sta je niet in de wachtrij bij de kassa, heb je toegang tot het hele dierenpark en kun je tevens de panda’s bewonderen. Natuurlijk is het ook mogelijk om tickets aan de kassa te kopen. Graag tot snel in Ouwehands Dierenpark!

Begrepen, toon deze melding niet meer