Rodewouw

Rode wouw

Latijnse naam Milvus milvus

Leefgebied Zuid- en Centraal Europa

Lengte 60 – 72 cm

Spanwijdte 160 cm

Gewicht 800 – 1600 g

Broedduur 28 – 30 dagen

Aantal eieren 3 of 4 per legsel

Leeftijd maximaal 38 jaar

Voedsel insecten, middelgrote zoogdieren en aas

De rode wouw valt op door zijn roodachtige kleur, grote witte vlekken onderaan elke vleugel en de diep gevorkte staart. Deze vogel is uitermate wendbaar! Hij is ongeveer even groot als een buizerd. Het vrouwtje is iets groter dan het mannetje. Mannetje en vrouwtje vormen een paar voor het leven. De rode wouw komt voor in grote delen van Zuid- en Centraal Europa. Zijn voedsel bestaat uit insecten, middelgrote zoogdieren en aas. Dit laatste vormt vaak een bedreiging omdat het aas (dode vossen en wolven) regelmatig vergiftigd is door boeren en herders om hun kuddes te beschermen tegen aanvallen door deze dieren. De rode wouw broedt in bosrijke gebieden en legt in april-mei meestal drie of vier eieren die het vrouwtje in 28 tot 30 dagen uitbroedt. Het nest heeft een doorsnede van ongeveer één meter.

Koop online tickets met korting!

Koop eenvoudig en snel online tickets met € 1,00 korting via de ticketshop. Met online tickets sta je niet in de wachtrij bij de kassa en kun je direct doorlopen naar de ‘ticketcontrole’ . Tickets printen is niet nodig, deze kunnen gewoon via smartphone of tablet worden gescand. Met online tickets heb je toegang tot het hele dierenpark en kun je tevens de reuzenpanda’s bewonderen. Natuurlijk is het ook mogelijk om tickets aan de kassa te kopen. Graag tot snel in Ouwehands Dierenpark!

Begrepen, toon deze melding niet meer