Roodbuiktamarin

Roodbuiktamarin

Latijnse naam Saguinus labiatus labiatus

Leefgebied Zuid-Amerika

Lengte 26 cm

Staartlengte 38 cm

Gewicht 455 - 460 gr

Draagtijd 140 - 150 dagen

Aantal jongen 1 tot 2 per worp

Leeftijd 10 - 20 jaar

Voedsel vruchten, insecten

De roodbuiktamarin is een kleine aap met witte lippen, rode buik en een lange staart. Verder is hij zwart met grijze lokken. Hij kan uitstekend springen! Zijn gewicht komt niet boven de 450 gram. ‘Sanguinus’ in zijn wetenschappelijke naam, betekent ‘bloed’. Dit verwijst naar de rode buik. Deze tamarin leeft in groepen van 2 tot 13 dieren; de samenstelling varieert. Er is geen duidelijke hiërarchie. De roodbuiktamarin leeft bij voorkeur hoog in bomen waar hij ook zijn voedsel vindt: vruchten, insecten en nectar. Daar slaapt hij ook met de hele groep. Deze tamarin komt voor in Brazilië en Peru. De draagtijd is 140 tot 150 dagen.

Reuzenpanda's bezoeken?

Om ervoor te zorgen dat je dagje uit in Ouwehands Dierenpark een geweldige beleving wordt, koop je eenvoudig en snel online tickets via de ticketshop. Met deze online tickets sta je niet in de wachtrij bij de kassa, heb je toegang tot het hele dierenpark en kun je tevens de panda’s bewonderen. Natuurlijk is het ook mogelijk om tickets aan de kassa te kopen. Graag tot snel in Ouwehands Dierenpark!

Begrepen, toon deze melding niet meer