Roodsnaveltoekan

Roodsnaveltoekan

Latijnse naam Ramphastos tucanus

Leefgebied Zuid-Amerika

Lengte 53 - 58 cm

Gewicht 515 - 700 gr

Broedduur 15 - 16 dagen

Aantal eieren 2 - 3 per legsel

Leeftijd 18 jaar

Voedsel vruchten, insecten, kleine reptielen en zoogdieren

De toekan is over het algemeen luidruchtig. Hij ‘klettert’ en ‘kleppert’ met zijn snavel en tong. Hij slaat ook nog wel eens zijn snavel tegen een tak. Met zijn relatief korte vleugels kan hij ook nog herrie maken. Zijn golvende vlucht bestaat uit zweefvluchten afgewisseld met een serie vleugelslagen. Meestal is hij, samen met andere vogels uit zijn familiegroep, in bomen te vinden waar hij huppend van tak tot tak springt. Acrobatische toeren, zoals balanceren en uitstrekken, voert hij met gemak uit, allemaal om vijgen, vruchten en insecten te bemachtigen. Een toekan maakt zelf geen broedhol, maar zoekt een geschikte boomholte op. Het maakt niet uit op welke hoogte de broedholte zich bevindt. Soms broedt hij in een verlaten termietenheuvel. Als de holte al bezet is, verjaagt hij de bewoners. De ingang is vaak nauw en de vogel wurmt zich letterlijk naar binnen. Het komt nogal eens voor, dat de nestholtes onderlopen met regenwater. Dit vormt dus een gevaar voor de jonge toekans.

Reuzenpanda's bezoeken?

Om ervoor te zorgen dat je dagje uit in Ouwehands Dierenpark een geweldige beleving wordt, koop je eenvoudig en snel online tickets via de ticketshop. Met deze online tickets sta je niet in de wachtrij bij de kassa, heb je toegang tot het hele dierenpark en kun je tevens de panda’s bewonderen. Natuurlijk is het ook mogelijk om tickets aan de kassa te kopen. Graag tot snel in Ouwehands Dierenpark!

Begrepen, toon deze melding niet meer