Sneeuwuil

Sneeuwuil

Leefgebied Noordpool

Lengte 55 - 70 cm

Spanwijdte 66 cm

Gewicht 800 - 2900 gr

Broedduur 32 dagen

Aantal eieren 3 - 13 per legsel

Leeftijd maximaal 28 jaar

Voedsel lemmingen, insecten en andere kleine dieren

De sneeuwuil is een arctische vogel, te vinden op open vlakten en toendra's in het hoge Noorden. Zijn witte verenkleed komt vooral in de winter goed van pas, maar door de donkeren strepen valt de vogel ook in de zomer tussen de toendraplanten nauwelijks op. Het vrouwtje is groter dan het mannetje, bovendien heeft ze meer donkere strepen. De legselgrootte is afhankelijk van het voedselaanbod. Is er veel voedsel, in de vorm van lemmingen, dan legt de sneeuwuil wel 13 eieren, is er weinig voedsel, dan legt ze er vaak niet meer dan drie.

Het lijkt erop dat je ons bezoekt met je mobiele telefoon. Ben je in het park?

Parkmodus is geactiveerd!

Mogen we je pushnotificaties sturen? We sturen je de highlights van vandaag en je kan via de website reminders bij de activiteiten activeren.

Reminder geactiveerd

Programma

Kaart

Activiteiten

FAQ

Bestel tickets

Abonnement

Ontdekken

FAQ