Spookdiertje

Spookdiertje

Latijnse naam Tarsius tarsier

Leefgebied Indonesië

Lengte 190- 15 cm

Staartlengte 10 – 15 cm

Gewicht 100 – 130 gram

Draagtijd zes maanden

Aantal jongen één per worp

Leeftijd maximaal 24 jaar

Voedsel insecten

Het Celebesspookdiertje komt voor in de dichte bossen van het eiland Celebes in Indonesië. Het is een nachtdier en leeft in groepen. Insecten vormen de belangrijkste voedselbron. Het lichaam is 10 tot 15 cm lang, even lang als de staart! Een spookdiertje weegt tussen 100 en 130 gram. Zijn grote, opvallende ogen hebben een diameter van 16 mm, en zijn even groot als het brein. Door zijn lange poten kan dit spookdiertje wel 40x zijn eigen lichaamslengte ver springen. De draagtijd is zes maanden, en een jong spookdiertje weegt maar 25 gram! Het spookdiertje staat op de IUCN Rode Lijst genoteerd als ‘kwestbaar’. De soort wordt bedreigd door habitat vernietiging en handel.

Reuzenpanda's bezoeken?

Om ervoor te zorgen dat je dagje uit in Ouwehands Dierenpark een geweldige beleving wordt, koop je eenvoudig en snel online tickets via de ticketshop. Met deze online tickets sta je niet in de wachtrij bij de kassa, heb je toegang tot het hele dierenpark en kun je tevens de panda’s bewonderen. Natuurlijk is het ook mogelijk om tickets aan de kassa te kopen. Graag tot snel in Ouwehands Dierenpark!

Begrepen, toon deze melding niet meer