Struisvogel

Struisvogel

Latijnse naam Struthio camelus

Leefgebied Afrika

Lengte 175 - 275 cm

Gewicht 110 - 150 kg

Broedduur 42 - 46 dagen

Aantal eieren 5 - 11 per legsel

Leeftijd tot 40 jaar

Voedsel bladeren, grassen, kruiden en zaden, aangevuld met (on)gewervelde dieren

Deze loopvogel is de grootste en zwaarste vogel. Een mannetje kan wel 150 kg wegen. De struisvogel leeft op de savannen in grote delen van Afrika. Hij leeft in groepen. Zijn voedsel bestaat uit grassen, zaden, bladeren, maar ook wel insecten en kleine gewervelde dieren. Verschillende vrouwtjes leggen eieren in het nest van ‘hun mannetje’. Hij broedt ze uit, soms helpen de vrouwtjes hem.

Dit dier adopteren?

Reuzenpanda's bezoeken?

Om ervoor te zorgen dat je dagje uit in Ouwehands Dierenpark een geweldige beleving wordt, koop je eenvoudig en snel online tickets via de ticketshop. Met deze online tickets sta je niet in de wachtrij bij de kassa, heb je toegang tot het hele dierenpark en kun je tevens de panda’s bewonderen. Natuurlijk is het ook mogelijk om tickets aan de kassa te kopen. Graag tot snel in Ouwehands Dierenpark!

Begrepen, toon deze melding niet meer