Struisvogel

Struisvogel

Latijnse naam Struthio camelus

Leefgebied Afrika

Lengte 175 - 275 cm

Gewicht 110 - 150 kg

Broedduur 42 - 46 dagen

Aantal eieren 5 - 11 per legsel

Leeftijd tot 40 jaar

Voedsel bladeren, grassen, kruiden en zaden, aangevuld met (on)gewervelde dieren

Deze loopvogel is de grootste en zwaarste vogel. Een mannetje kan wel 150 kg wegen. De struisvogel leeft op de savannen in grote delen van Afrika. Hij leeft in groepen. Zijn voedsel bestaat uit grassen, zaden, bladeren, maar ook wel insecten en kleine gewervelde dieren. Verschillende vrouwtjes leggen eieren in het nest van ‘hun mannetje’. Hij broedt ze uit, soms helpen de vrouwtjes hem.

Dit dier adopteren?

Het lijkt erop dat je ons bezoekt met je mobiele telefoon. Ben je in het park?

Parkmodus is geactiveerd!

Mogen we je pushnotificaties sturen? We sturen je de highlights van vandaag en je kan via de website reminders bij de activiteiten activeren.

Reminder geactiveerd

Programma

Kaart

Activiteiten

FAQ

Bestel tickets

Abonnement

Ontdekken

FAQ