Yak

Yak

Latijnse naam Bos grunniens grunniens

Leefgebied Azië

Schouderhoogte 2 m

Gewicht 300 - 1000 kg

Draagtijd 9 maanden

Aantal jongen 1 per worp

Leeftijd 25 jaar

Voedsel grassen, kruiden en mos

Bergvolkeren in de Himalaya houden de yak als huisdier. Ze eten zijn vlees, drinken zijn melk en maken kleding en schoeisel van zijn wol en huid. Zelfs zijn mest wordt gebruikt, dat is kennelijk goede brandstof. De yak heeft niet zo gauw last van de kou. Zijn langharige vacht beschermt hem tegen temperaturen van wel - 50ºC. Hij leeft in kudden van 20 tot 200 dieren en eet korstmossen, kruiden en harde grassen. Een volwassen dier kan een lichaamsgewicht van wel 1000 kg bereiken. Een yak is een zwijgzaam dier, alleen in de paartijd maakt hij een brommend geluid. Vandaar dat hij ook wel bromrund wordt genoemd.

Dit dier adopteren?

Reuzenpanda's bezoeken?

Om ervoor te zorgen dat je dagje uit in Ouwehands Dierenpark een geweldige beleving wordt, koop je eenvoudig en snel online tickets via de ticketshop. Met deze online tickets sta je niet in de wachtrij bij de kassa, heb je toegang tot het hele dierenpark en kun je tevens de panda’s bewonderen. Natuurlijk is het ook mogelijk om tickets aan de kassa te kopen. Graag tot snel in Ouwehands Dierenpark!

Begrepen, toon deze melding niet meer