Zadelbekooievaar

Zadelbekooievaar

Latijnse naam Ephippiorhynchus senegalensis

Leefgebied Afrika

Lengte 1,45 - 1,50 m

Spanwijdte 240 - 270 cm

Gewicht 6 kg

Broedduur 30 - 35 dagen

Aantal eieren 2 - 3 per legsel

Leeftijd maximaal 36 jaar

Voedsel vissen, krabben, reptielen, amfibieën, kleine zoogdieren

De zadelbekooievaar is de grootste ooievaar van Afrika. Hij dankt zijn naam aan het gele ‘zadel’ bovenop de bovensnavel. Mannetje en vrouwtje zien er hetzelfde uit, op hun oogkleur na. Het mannetje heeft een bruine iris, het vrouwtje een gele. De zadelbekooievaar leeft in moerasgebieden, meren en rivieren, meestal in paren. Hij eet voornamelijk vis. Mannetje en vrouwtje bouwen samen aan een nest (hoog in een boom, 20-30 m boven de grond), bebroeden om de beurt de eieren en voorzien de pasgeboren jongen van voedsel. De jongen blijven ongeveer 110 dagen in het nest.

Koop online tickets met korting!

Koop eenvoudig en snel online tickets met € 1,00 korting via de ticketshop. Met online tickets sta je niet in de wachtrij bij de kassa en kun je direct doorlopen naar de ‘ticketcontrole’ . Tickets printen is niet nodig, deze kunnen gewoon via smartphone of tablet worden gescand. Met online tickets heb je toegang tot het hele dierenpark en kun je tevens de reuzenpanda’s bewonderen. Natuurlijk is het ook mogelijk om tickets aan de kassa te kopen. Graag tot snel in Ouwehands Dierenpark!

Begrepen, toon deze melding niet meer