Zuidelijkehoornraaf

Zuidelijke hoornraaf

Latijnse naam Bucorvus leadbeateri

Leefgebied het zuiden van Afrika

Lengte 90 - 100 cm

Gewicht 2200 - 6200 gr

Broedduur 37 - 43 dagen

Aantal eieren 2 per legsel

Leeftijd 70 jaar

Voedsel geleedpotigen, slakken, kikkers, slangen, ratten, zaden en vruchten

Deze neushoornvogel leeft vooral op de grond en wordt daarom ook wel grondneushoornvogel genoemd. Hij leeft op de savanne in groepen van ongeveer tien dieren en eet geleedpotigen, slakken, kikkers, slangen, ratten, zaden en fruit. Eén koppel in de groep broedt. De andere vogels verdedigen het wel 10 km² grote territorium. De zuidelijke hoornraaf nestelt tussen rotsen of in boomstronken. Een vrouwtje legt twee eieren. Meestal overleeft maar één jong. Als de jongen vier jaar oud zijn verlaten ze de groep.

Tof dat je er bent!

Het lijkt erop dat je ons bezoekt met je mobiele telefoon. Ben je in het park?

Parkmodus is geactiveerd!

Mogen we je pushnotificaties sturen? We sturen je de highlights van vandaag en je kan via de website reminders bij de activiteiten activeren.

Wil je deze website aan je startscherm toevoegen?

Ga naar je browser-instellingen om ons aan jou startscherm toe te voegen, zo kun je ons nog makkelijker vinden!

Reminder geactiveerd

Programma

Kaart

Activiteiten

FAQ

Bestel tickets

Abonnement

Ontdekken

FAQ